16 maart 2020

Corona update

 

Coronavirus:

Hebt u binnenkort een afspraak met uw behandelaar of wilt u een eerste afspraak maken? Lees hieronder onze maatregelen:

Bij Psychologenpraktijk Maas en Waal hebben we maatregelen genomen om de risico’s op het verspreiden van het coronavirus te beperken, en daarmee uw en onze gezondheid zoveel mogelijk te beschermen. We volgen hierbij het advies van het RIVM: er wordt zoveel als mogelijk vanuit huis gewerkt. Zie ook:  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/03/12/poster-wat-moet-je-doen-coronavirus.

Lees meer over hoe we behandelingen voortzetten: Vanaf heden vinden gesprekken zoveel als mogelijk plaats middels beeldbellen. Het voordeel van beeldbellen is dat we elkaar ook kunnen zien waardoor de gesprekken veel lijken op de gebruikelijke face tot face contacten. Als dat niet mogelijk is wordt in overleg bekeken of face tot face gesprekken worden ingepland.

Hebt u een face tot face afspraak? Zo ja, dan vragen wij u het volgende:

-Vanaf heden: Mondneusmaskers voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders
We verzoeken alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes van het gebouw waar Psychologenpraktijk Maas en Waal is gevestigd. Het gaat om ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor patiënten en bezoekers, zoals de gangen, lift, trappenhuis, toiletruimtes, en wachtruimtes. U wordt gevraagd om zelf een (niet-medisch) mondkapje mee te nemen. Deze maatregel volgt op het landelijke advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes.

-Hebt u last van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, benauwdheidsklachten, verhoging of koorts, of heeft een van uw huisgenoten klachten, blijf dan thuis. We willen u vragen om uw afspraak dan te verzetten.

-Kom precies op tijd voor uw afspraak (niet te vroeg en niet te laat). Hiermee proberen we het aantal patiënten  wat tegelijk in de wachtkamer zit zo klein mogelijk te houden.

-Desinfecteer uw handen bij binnenkomst van het gebouw (onder aan de trap) en in onze wachtkamer.

-Terug van vakantie? Bent u in een gebied geweest waar op dit moment code oranje van kracht is? Wij willen u vragen om de eerste 14 dagen niet in de praktijk te komen. We willen u vragen om uw afspraak dan te verzetten.

Dank voor uw medewerking!